Zoek

AMBTENARENRECHT

De ambtenarenpraktijk van Langelaar Klinkhamer Advocaten opereert onder de merknaam Ko & Co Advocaten. Ko & Co Advocaten zijn onze experts op het gebied van ambtenarenrecht. Zo wordt u altijd geholpen door een advocaat die 100% thuis is in het ambtenarenrecht en bent u voorzien van passende juridische bijstand.

Is uw interesse gewekt? Neemt u dan vooral eens contact op voor een kennismaking. Bel ons op 010 35 10 299 of stuur een mail naar info@kc-advocaten.nl.

Bij Ko & Co Advocaten stemmen wij onze dienstverlening altijd goed af op uw wensen. Goed luisteren naar u en de juiste vragen stellen zien wij als de basis van het vinden van de juiste oplossing van de problemen in uw specifieke situatie. In de afgelopen jaren heeft Ko & Co Advocaten al heel veel overheidsinstanties en ambtenaren bijgestaan. U kiest er dan ook voor om een ambtenarenrechtsadvocaat in de arm te nemen die behalve kennis van zaken ook jarenlange ervaring heeft en goed aanvoelt wat u in een bepaalde situatie nodig heeft. 

Wet normalisering rechtspositie

Een ambtenaar is een werknemer in openbare dienst. Een ambtenaar is niet werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, maar op basis van een eenzijdige aanstelling. Op een ambtenaar is niet het arbeidsrecht van toepassing, maar het ambtenarenrecht. Vanaf 1 januari 2020 is de Wet Normalisering rechtspositie in werking getreden Daarmee zijn de verschillen tussen de rechtspositie van een grote groep ambtenaren gelijkgetrokken met die van werknemers met een arbeidsovereenkomst. Er blijft echter een groep ambtenaren over voor wie de oorspronkelijke rechtspositie niet is gewijzigd (rechters, politie, brandweer). Voor hen worden procedures in ambtenarenzaken gevoerd op basis van het bestuursprocesrecht. Op die procedures is niet het Burgelijk Wetboek, maar de Algemene Wet Bestuursrecht van toepassing. De basis voor de rechtspositie van alle ambtenaren is de Ambtenarenwet.

Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u advies
over een juridische kwestie,
neem dan contact met ons op.
Ga naar de inhoud